EXCLUSIVE MK
Мобилни телефони

Познавачите предвидуваат: Паметните телефони ќе исчезнат за 10 години

За само 10 години, како што предвидуваат стручни лица, паметните телефони ќе бидат целосно исфрлени од употреба и најверојатно ќе бидат заменети со други технологии.

Како што пишува БГНЕС, мобилниот уред денес е потребен, речиси, само за потврда на корисникот и пренос на податоци. Лицето може да се идентификува на разни начини, на пример – преку препознавање лице, глас или отпечатоци од прсти, а информациите може да се проектираат и на ѕид или стакло со помош на ИОТ-сензори (ИОТ – „Интернет на нештата“).

Затоа, сметаат познавачите, телефонот е застарена потреба. За 10 години ќе исчезне и ќе биде заменет со нас, луѓето. И бабата, на пр., која е изгубена во градот, нема да има потреба да се јави никаде – ќе може само „да го праша ѕидот“ – Како можам да стигнам дома? И „ѕидот“ ќе ѝ го покаже патот, со стрелки.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Aпликации кои мора да ги тргнете од вашиот мобилен телефон

Angela

Ова се новите „Pixel 6“ и „Pixel 6 Pro“

Angela

Снепчет со најголем раст во споредба со последниве неколку години

Angela