EXCLUSIVE MK
Љубов и интима ЗАБАВА НАСЛОВНА

Посебни видови на доверба во емоционалните врски

Експертите за емоционални односи велат дека партнерите кои се во силни и здрави бракови имаат пет специфични типови на доверба на кои се заснова нивното партнерство.

Во овие врски, партнерите живеат во верувањето дека можат да си веруваат еден на друг и дека нема ништо што може да им застане на патот меѓу нив.

1. Веруваат дека и двајцата ќе бидат верни еден на друг

Лојалноста е императив за добра врска. Тоа покажува дека има две зрели луѓе во врска или брак кои се почитуваат и си веруваат.

Без верност бракот станува проблематичен. Партнерите можат да се опорават од измама или афера, но им треба стручна помош за да го надминат тоа, вели искуството на мнозинството.

Вистинска мала уметност на живеење е да му останеш посветен и верен на својот животен партнер. Затоа, ако сте несреќни во бракот, побарајте совет од експерт, а не од љубовник.

2. Веруваат дека нема да се повредат, отфрлаат или контролираат еден со друг

Заемното повредување на партнерот, а потоа отфрлањето едни со други создава страв кој ја поткопува довербата. Со контролата доаѓа и недовербата. Во среќните бракови нема такво нешто.

Партнерите имаат апсолутна доверба еден во друг и целосно се прифаќаат, без недоверба, посесивност и љубомора, кои се најчести причини за меѓусебни конфликти и повреди.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Кратко им траеше љубовта – се разведуваат Винсент Касел и манекенката, Тина е со скршено срце

Angela

Знаци кои укажуваат дека имате супер сопруг и парнер

Angela

Дончиќ го импресионираше Попович: Замислете да постои Југославија…

Angela