EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ НАСЛОВНА Свет

Првиот снег направи хаос во Австрија

Првиот снег кој падна за време на ноќта, предизвикал утринава хаос и затворање на автопатот кој води низ преминот Бренер на западот од Австрија.

Иако од 1 ноември е задолжителна обрвската за носење зимски гуми во случај на снег и лед, многу возачи и натаму користат летни гуми. Ова довело до лизгање и блокирање на европската сообраќајница која ги поврзува Германија и Италија.

Поради многубројните автомобили кои не можеле да продолжат со движење, оневозможени за поминување биле и возилата за чистење на снегот.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Најчестите кавги на паровите пред раскинувањето

Angela

Откриени тајните сметки на Гвардиола со кои затајувал данок

Angela

Исчезнала во 1975 година, сега се појавила и нема објаснување

Angela