EXCLUSIVE MK
Занимливости НАСЛОВНА

ПРЕКРШУВАЊЕТО НА ПРАВИЛАТА СКАПО ЌЕ ВЕ ЧИНАТ – еве кои димензии за рачен багаж важат сега на летовите на Ryanair, Wizz Air и Air Serbia

Прекршувањето на правилата за дозволен багаж на летовите на Ryanair, Wizz Air или Air Serbia може скапо да ве чини.

Доколку сакате да избегнете преголеми трошоци за чекиран багаж, ова се најновите информации за кабинскиот багаж за 2023 година за компаниите Ryanair, Wizz air и Air Serbia.

Ryanair

Ако одберете да патувате со Ryanair, сите видови патнички билети вклучуваат мала рачна торба, која мора да се смести под седиштето пред вас. Најчесто станува збор за ранец или помала чанта со максимални димензии 40x20x25cm, а тежината на оваа торба не смее да надмине 10 kg.

Преголемиот рачен багаж ќе биде одбиен на влезната врата и, доколку е можно, мора да се стави во багажот на авионот за такса од 45,99 евра.

Ако не сте сигурни дали вашата торба е со правилна големина, проверете ја на шалтерот за паѓање торби пред да поминете низ безбедносни проверки. Исто така, не заборавајте дека во авионот е дозволен само 1 багаж, така што не можете да земете со себе, на пример, ранец и женска чанта.

Цената на рачниот багаж (мал куфер) со максимални димензии 55x40x20cm и 10kg е од 12,00 € до 15 €, односно 23,99 € – 35,99 €, во зависност од дестинацијата и датумот на патување и доколку е купен во моментот на резервација на авионски билети, ако го купите вашиот багаж на аеродром, цените може да бидат значително поголеми.

Wizz Air

Авиокомпанијата Wizz Air ви овозможува и бесплатно да земете ранец или помала торба на летот, но со малку помали димензии, 40x30x20cm, а тежината на оваа торба исто така не смее да надмине 10 kg.

Како и кај Ryanair, прекумерната нечистотија ќе биде отфрлена на влезната порта (портата) и ако е можно, ќе се стави во држачот на авионот, но со надомест од 30 евра.

Цената на рачниот багаж (мал куфер) со максимални димензии 55x40x23cm и може да тежи најмногу 10kg. е од 12,00 € до 15 €, т.е. 23,99 € – 35,99 € во зависност од дестинацијата и датумот на патување доколку се купени во моментот на резервација на авионскиот билет, доколку го купите вашиот багаж на аеродром, подгответе се да платите многу повеќе .

Air Serbia

Air Serbia на сите патници во економска класа им овозможува бесплатно да земат ранец или торба, како и мал рачен багаж со максимални димензии 55x40x23cm, а тежината на оваа торба не смее да надмине 10 kg.

Ако вашиот багаж е преголем и не ги исполнува барањата на оваа компанија на влезната врата (портата), ќе ви се наплати надоместок за вишокот багаж, кој, доколку има различни видови дополнителен багаж, се собираат заедно (број на парчињата, тежината и збирот на димензиите на поединечните парчиња багаж и цената може да се одредат на самата капија.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

НИ ДОАЃА ГОЛЕМ ПРАЗНИК УТРЕ – за оваа вода се верува дека е лековита, помолете се на овој светец и сите желби ќе ви станат реалност!

Angela

Се поразгорен е пожарот над Пехчево

Angela

ГРАНД ѝ додели на Ангелова кола од 20.000 евра, а само од нејзините гласови преку СМС продукцијата заработила вртоглава сума на пари

Angela