EXCLUSIVE MK
ЗДРАВЈЕ Медицина

Само еден остров во Европа во зелената зона на новата Ковид мапа

На новата ковид мапа само Сардинија е во зелена зона.

Станува збор за Сардинија. Ситуацијата во Европа е влошена. Повеќето европски земји се наоѓаат во темноцрвена зона. Нашите соседи Грција и Бугарија се во тено црвената зона. Во истата зона се и Хрватска и Словенија.

Европскиот центар за контрола и превенција од болести (ECDC) денеска ја објави новата корона-карта која ја одразува епидемиолошката состојба во земјите од ЕУ. Мапата се ажурира секој четврток.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Нутриционистите препорачуваат почесто консумирање на овој сочен плод

Angela

Помалку познати работи за храната што ја јадеме

Angela

Што треба, а што никако не смеете да правите ако ве касне змија?

Angela