EXCLUSIVE MK
Медицина НАСЛОВНА

Светскиот ден на здравјето – 7 април

На 7 април 2023 година е Светскиот ден на здравјето кога Светската здравствена организација ќе ја одбележи својата 75-годишнина.
Светскиот ден на здравјето оваа година ќе се фокусира на темата „ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ“.

Придружете ни се на оваа иницијатива за да постигнеме подобро здравје и подобри здравствени услови за сите нас.

Во 1948 година, земјите од светот се собраа и ја основаа СЗО за да го промовираат здравјето, да го чуваат светот безбеден и да им служат на ранливите – така што секој, насекаде, може да достигне највисоко ниво на здравје и благосостојба.

75-годишнината на СЗО е можност да се погледне наназад на успесите во јавното здравство кои го подобрија квалитетот на животот во последните седум децении. Тоа е исто така можност да се мотивира акција за справување со здравствените предизвици на денешницата и утре.
НЕУРОМЕДИКА – Партнер на Вашето здравје 31 година.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

АНАСТАСИЈА СКРИШУМ ГО СНИМАШЕ ГУДЕЉ: Сите гледаа во неговата глава, фудбалерот без ниту едно влакно на косата – видеото каде е ќелав тешко да и го прости!

Angela

Дуел на векот: Bugatti Veyron против Chiron (снимка)

Angela

Бугарски обвинители во Скопје треба да ги преземат ДНК-примероците

Angela