EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ Македонија НАСЛОВНА

Сеизмолозите со детали: Регистрирани се серија земјотреси на границата со Албанија

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје утринава регистрира серија земјотреси чии епицентри се наоѓаат на 100 km југозападно од Скопје во Република Албанија и потекнуваат од епицентралното подрачје Дебар.

Од оваа серија во западните и северозападните почуствувани беа пет земјотреси и тоа:

– во 08 часот и 05 минути со локална Рихтерова магнитуда M L 3.4 и интензитет од III-IV степени според Европската макросеизмичка скала,
– во 08 часот и 09 минути со локална Рихтерова магнитуда M L 2.7 и интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала,

– во 08 часот и 10 минути со локална Рихтерова магнитуда M L 4.4 и интензитет од IV степени според Европската макросеизмичка скала,

-во 08 часот и 11 минути со локална Рихтерова магнитуда M L 3.6 и интензитет од III-IV степени според Европската макросеизмичкаскала,

– во 08 часот и 14 минути со локална Рихтерова магнитуда M L 2.6 и интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Го намалува крвниот притисок и помага при импотенција

Angela

Нови цени на горивата

Angela

ЗА ЕДЕН ЗНАК ДОАЃААТ ПАРИ, ЗА ДРУГ БРАК ВО ЈУНИ – овие четири знаци ќе бидат до небото благодарни на тоа што ги чека следниот месец

Angela