EXCLUSIVE MK
Автомобили НАСЛОВНА ТЕХНОЛОГИЈА

Се расправа за ограничување на брзината на германскиот Автобан

Во политичка кампања во Германија пред парламентарните избори, една од темите е и ограничување на брзината на Автобанот, мрежата на автопатишта во таа земја.

На некои делници се вози без ограничување, а некои партии во вовеле ограничување од 130 километри на час.

Меѓутоа од фабриката „Волксваген“, сметаат дека ова прашање е симболично, бидејќи новите автомобили ќе ја решат таа дилема.

„Електричните автомобили се се повеќе распространети. Со нив ќе возите побавно, затоа што ако возите побрзо, батеријата брзо ќе се празни“, сметам Ралф Брандштатер.

Како еден од бенефитите на заговорниците на ограничувањето, го истакнуваат и намалувањето на емисиите на штетни гасови. Меѓутоа дури и ако возите со 150 или 180 со електрични автомобили, тие не емитираат штетни гасови.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Водолијата полна со енергија, нов почеток на Ракот

Angela

Знаци дека мажот се откажува од вашата врска

Angela

БОСАНСКИТЕ МЕДИУМИ ТВРДАТ ДЕКА ПОБЕДАТА Е НАМЕСТЕНА – ова е доказ дека Ѓорѓе Давид знаел тоа што ја чека Славица Ангелова (ВИДЕО)

Angela