Астролозите забележуваат дека метеорскиот дожд Лирид го буди оптимизмот кај луѓето и не прави пољубезни еден кон друг. 22 и 23 април ќе бидат максималната активност на овој поток, но 22 ќе биде поволен ден. Ако главата ви е исполнета со негативни мисли, тогаш на 22 март обидете се да се ослободите од сѐ што ве обесхрабрува. За да станете поуспешни, важно е да покажете повеќе добрина и топлина.