EXCLUSIVE MK
Автомобили НАСЛОВНА ТЕХНОЛОГИЈА

Страшна симулација на верижен судир: Автомобил меѓу два камиони (ВИДЕО)

Брзиот развој на автопатската инфраструктура во последните неколку децении овозможи побрзо и побезбедно патување, но поради големите брзини што се развиваат донесе некои нови ризици за учесниците во сообраќајот.

Меѓу нив има и верижни судири во кои често учествуваат десетици патнички возила, но, што е уште поопасно, и големи комбиња и камиони. Застрашувачки се сцените од „згужвани“ автомобили кои можеме да ги видиме по вакви несреќи, а најлоши се возилата удирани од камиони.

Поради нивната голема маса, овие камиони, дури и при релативно мали брзини, можат да бидат смртоносни за патниците во автомобилот на кој налетуваат. Ова најдобро се гледа во овој тест за симулација на судири Декрин од пред неколку години:

Иако тестот се вршеше со брзина на камион од само 43 км/ч, фактот што автомобилот доживеа верижен судир меѓу два камиони предизвика речиси целосно уништување на возилото, во кое шансите за преживување на патниците се нула.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Сведок на трагедијата: Во автобусот имало туби со нафта- огнот започнал од предниот дел на автобусот

Angela

Во овој град можете бесплатно да се возите со автобус ако сте спремни да направите 20 клекнувања

Angela

Почина германскиот амбасадор во Кина

Angela