EXCLUSIVE MK
Автомобили НАСЛОВНА ТЕХНОЛОГИЈА

„Тојота“ со нови сончеви батерии за своите автомобили

Јапонскиот концерн „Тојота мотор“ има намера да почне да користи високотехнолошки сончеви батерии и системи засновани на нив во нивните автомобили. Како што соопшти компанијата, заедно со Националниот институт за напредни индустриски науки и технологија, ќе ги развиваат новите системи што во иднина ќе се користат во возилата.

Главна задача во овој поглед ќе биде да се зголеми ефикасноста на производството на енергија, истовремено намалувајќи ги трошоците за создавање вакви батерии и системи.

Тојота, исто така, си постави за цел да ја зголеми продажбата на своите електрични, хибридни и водородни автомобили до осум милиони единици годишно, до 2030 година, со напорите на властите и компаниите за активно намалување на емисиите на јаглерод. Јапонската Влада минатиот октомври објави дека земјата треба да постигне нулта емисија на јаглерод-диоксид во индустријата до 2050 година. До 2030 година, се очекува таа да се намали за 46 отсто во споредба со нивото од 2013 година.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Грешка која ја прават сите жени и затоа косата брзо се масти

Angela

Ерогени зони кај мажите

Angela

Меси е бледа копија на себе, треба да научи дека во ПСЖ ги нема привилегиите кои го имаше во Барселона

Angela