EXCLUSIVE MK
ЗДРАВЈЕ Исхрана НАСЛОВНА

Трик за поховање на месо: Подготвено на овој начин ќе биде помалку масно

Месото поховано во рерна ќе биде исто толку вкусно и крцкаво, а нема да биде масно како кога се подготвува во длабоко масло на шпорет. На овој начин можете да подготвите секаков вид на месо, но и зеленчук како тиквички, карфиол..

Постапката е следна: Прво вклучете ја рерната да се загрее на 200 степени. Потоа подгответе го месото кое сакате да го јадете на вообичаен начин, на пример, извалкајте го месото во брашно, јајца и на крај во презла. Веднаш подгответе ги сите парчиња што планирате да ги поховате.

Во плех ставете малку масло, колку да се премачка дното и ставете го во загреана рерна. Држете кратко, само да се загрее маслото, па ставете ги парчињата подготвени за печење и одозгора премачкајте ги со масло. На половина од печењето превртете ги парчињата на другата страна.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Што се симптоми на депресијата

Angela

Ги носите многу години? Ретко кој знае дека очилата за сонце имаат рок на траење!

Angela

Маркез предизвика инцидент во првата трка на Мото ГП

Angela