Иако ова е погрешен пристап, голем број луѓе и понатаму мислат дека доаѓањето на детето ќе ги поправи работите во врската што не се како што треба. Но јасно е дека детето само ќе го одложи неизбежниот крај. Ако не ви оди заедно, кога сте сами, многу е неодговорно да очекувате дека детето ќе ве претвори во пар од соништата.