EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ Економија НАСЛОВНА

УЈП: Рокови за исполнување на редовните даночни обврски за октомври

На Управата за јавни приходи компаниите може да се потсетат за роковите за подмирување на редовните даночни обврски за октомври.

-Навременото исполнување на даночните обврски преку поднесување на даночни пријави со целосни, точни и вистинити податоци, и плаќање на утврдените даночни обврски се основната димензија на даночниот морал и одраз на социјалната свесност и одговорност на секој даночен обврзник, посочуваат од Управата за јавни приходи.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Не ги потценувајте сигналите на вашето тело: Како да го препознаеме дијабетесот?

Angela

Голем ден – Преображение Господово: Овие работи не смеете да ги правите

Angela

Плогинг: Овој фитнес тренинг во Шведска е апсолутен хит!

Angela