EXCLUSIVE MK
ЗАБАВА Занимливости НАСЛОВНА

Што кажува начинот на кој се држите за рака со партнерот за вашата љубовна врска?

Човечките односи се едни од најважните делови на животот. Без разлика дали станува збор за родители, партнери, деца или пријатели, нивниот квалитет често го одредува и квалитетот на вашиот живот. Со цел подобро да ја процените вашата врска, доволно е да обрнете внимание на малите нешта. На пример, на начинот на кој се држите за рака со партнерот или партнерката. Погледнете што различните видови држења за раце значат за вас и вашата врска…

Дланка со дланка – Ова е можеби еден од најчестите видови. Според експертите оној кој има навика да биде од горната страна ја има и доминантната позиција во врската.

Заплеткани прсти – Паровите кои ја сакаат оваа положба на рацете, сакаат и што е можно почесто да бидат близу едни до други. Тие се многу поврзани, како физички, така и емоционално. Тие немаат проблем со тоа, па затоа и лесно ја покажуваат својата ранливост на љубените.

Држење за неколку прсти – И двете личности се независни, кои имаат свои лични страсти и интереси надвор од односот. Тие уживаат во својата самостојност и важно им е да ја зачуваат својата слобода. Сепак, постои длабока поврзаност помеѓу нив.

Држење за прст – Станува збор за многу опуштена врска. Можеби таа не изгледа толку интимно, но сепак е многу романтична, а партнерите добро се познаваат помеѓу себе.

Преку рамена – Станува збор за многу близок однос. На овој начин контактот не се задржува само со рацете, туку се пренесува низ целото тело. Делува заштитнички, бидејќи со префрлањето на рацете преку рамена, се остава впечаток на заштита.

Пасивно држење за раце – Во овој случај едниот партнер одлучно ја зема раката на другиот, но кај другиот се чувствува пасивност. Нема потпирање еден на друг и сè делува недефинирано. Не постои наклонетост кон другиот и емоциите слабо доаѓаат до израз.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Пари од банки ќе може да се вадат и со потврда од МВР за лична карта

Angela

Инфлуенсерот Тејт обвинет за силување, трговија со луѓе и формирање група за експлоатација на жени

Angela

Кој е најчестиот хороскопски знак?

Angela