EXCLUSIVE MK
Компјутери ТЕХНОЛОГИЈА

Јутјуб нуди поширока употреба на „слика во слика“

Видеоплатформата Јутјуб има намера да го исполни ветувањето – на сите корисници на ИОС да им понуди режим „слика во слика“. Порталот „Теккранч“ пишува дека корисниците на „Ајфон“ и „Ајпад“ во САД први ќе имаат можност да го искусат тоа.

Така, луѓето веќе можат да гледаат видеа во „лебдечки“ прозорец додека „ги прелистуваат“ социјалните мрежи или друга интернет-површина.

Премиум-тестот завршува на 31 октомври, и потоа апликацијата треба повторно да се инсталира.

Засега не се знае кога режимот „слика во слика“ ќе биде достапен без Премиум-сметка.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Збунувачки и малку познати суеверија за ѕвездите

Angela

Почина пронаоѓачот кој го популаризираше домашниот компјутер и го измисли џепниот калкулатор

Angela

Овие нови опции штотуку пристигнаа на Messenger и Instagram

Angela