EXCLUSIVE MK
Астрологија НАСЛОВНА

ЌЕ НЕ ПОТСЕТИ НА НЕКОИ ЛЕКЦИИ ОД МЕСЕЦ МАРТ – еве како ќе влијае младата месечина која доаѓа многу наскоро!

Во пресрет на младата Месечина, универзумот може да почне тивко (или понекогаш, гласно) да ни го привлекува вниманието на одредени работи во нашите животи. Така, ќе сфатиме дека залудно го трошиме вниманието на работи кои повеќе не функционираат или можеби ќе почувствуваме инспирација за нови идеи или потфати.

Иако Нептун може да создаде магла и конфузија затскривајќи го нашиот надворешен свет во обид да нè привлече внатре, сепак нè учи да му веруваме на нашето внатрешно расудување. Мораме да одиме чекор по чекор. Мораме да го слушаме гласот на нашата интуиција кој ќе нè води напред.

Нептун нè поттикнува да веруваме во себе. Тоа нè поттикнува навистина да го слушаме нашиот внатрешен глас кога станува збор за следните чекори во нашите животи. Нептун е поврзан и со духовната љубов, па ако ви е тешко да ја слушнете вашата интуиција или да имате доверба во себе, започнете со самољубие.

Дозволете убавите вибрации на Нептун да потонат во вашата душа. Дозволете им да ви го отворат срцето со љубовта што ве опкружува. Потсетете се колку сте сакани и потоа преземете чекори за да ја почувствувате таа љубов што зрачи низ вашето битие.

Јуно, астероидот на партнерството, ќе биде, исто така, активен за време на оваа млада Месечина, така што ќе излезат на површина одредени прашања за љубовната врска.

Јуно ни помага да ја одржиме нашата независност, нашата индивидуална искра во однос на партнерот. Ако се чувствувате малку изгубено, особено во врска, Јуно може да ви помогне да се пронајдете повторно. Тоа може да биде потсетник за тоа кои сте вие и колку е важно да бидете препознаени и ценети од страна на партнерот.

За време на оваа млада Месечина ќе биде активен и Плутон, планетата на трансформацијата, па доколку има некакви промени или трансформации што треба да се случат, особено во љубовната врска, Плутон ќе ни испрати помош.

Непосредно пред младата Месечина во Близнаци да го достигне својот врв, ќе започне ретроградната фаза на Сатурн што ќе нè потсети на одредени лекции од март 2023 година.

Според астролозите, енергијата на оваа млада Месечина ќе нè доведе до некои длабоки сознанија кои можат да ја прошират нашата свест и да ни дадат можност за нови продуктивни почетоци во нашиот живот.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Што се симптоми на депресијата

Angela

Хрватска има најдебели граѓани во ЕУ, ќе се препишува фитнес на рецепт!

Angela

Кој тагува повеќе: мажите или жените?

Angela