EXCLUSIVE MK
Мобилни телефони НАСЛОВНА ТЕХНОЛОГИЈА

Aпликации кои мора да ги тргнете од вашиот мобилен телефон

Смарт-телефоните и покрај сите магични можности кои ги носат во нашиот живот, претставуваат и оптеретување – а ова е листата на апликации која би било најдобро да се избришат.

Без разлика дали со нив можат да се следат корисниците, трошат многу батерија или заземаат меморија – овие апликации само ќе ви штетат, Попјулар Механикс наведува шест од нив кои најдобро е воопшто да ги немате на својот мобилен телефон.

Фејсбук

Не се плашете, никој не сака да ви го одземе Фејсбукот. Сепак, фактот е дека освен тоа што е наметлива, оваа апликација ја троши батеријата повеќе од било која друга. Заради тоа, наместо апликацијата користете го Фејсбук букмаркот, кој ќе стои на вашиот почетен екран и ќе го отвори вашиот профил во интернет пребарувачот.

Accu Weather

Колку и да се корисни, ваквите апликации и тоа како ја исцрпуваат вашата батерија, бидејќи константно ажурираат податоци. Наместо апликација за временска прогноза, користете ја гласовната „OK, Google“ опција.

Апликации за брзо полнење

Постојат безброј апликации кои нудат ветување дека ќе можете брзо да го наполните својот телефон. Факт е дека ништо не може да го наполни вашиот мобилен побрзо од тоа што овозможуваат вашите подесувања. Таквите апликации се измама.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Добрите и несебични луѓе имаат дупло подобар сексуален живот од злобните!?

Angela

Јапонија успешно лансираше ракета, треба да слета на Месечината за неколку месеци

Angela

(ВИДЕО) Северина се сопна и падна на сцената – „ова го правам секогаш кога сакам да одморам“

Angela