EXCLUSIVE MK

Category : Компјутери

Компјутери НАСЛОВНА ТЕХНОЛОГИЈА

Совети за подобро здравје на оние кои работат од дома

Angela
Светскиот економски форум (СЕФ) има три совети за тоа како да го зачуваат своето здравје сите оние кои работат од дома. Првиот се однесува на ‘рбетниот столб затоа што многумина се принудени да седат долго...
Занимливости Компјутери

Верувале или не: Сака да се венча со неговиот компјутер

Angela
Марк Севиер од Флорида, прво го тужеше произведувачот на компјутер, затоа што му продал уред, поради кој станал зависник од порнографија, но сега во тој компјутер се вљубил, па бракот се наметна како логичен следен...
Компјутери

Борче Стаменов преку фб „Донирај компјутер“ донирал околу 800 компјутери

Angela
Пандемијата доби многу херои, а еден од нив е Борче Стаменов од Кавадарци кој на многу деца им овозможи да не заостануваат во образованието. Вели мотивот е едноставен, среќата на децата му дава најмногу елан...
Компјутери

Microsoft Edge стана попопуларен од Mozilla Firefox

nenad
Microsoft Edge напредуваше на листата на најпопуларни веб прелистувачи. Новите податоци на Statcounter покажуваат дека Edge го престигна Firefox. Кон крајот на јуни Edge имаше удел на пазарот од 3,4 отсто, додека Firefox падна на...