EXCLUSIVE MK

Category : Мобилни телефони

Економија Мобилни телефони

Приходите на „Vodafone“ растат, бидејќи Европа се враќа кон растот

Angela
Мобилниот оператор „Vodafone“ објави раст поголем од очекуваниот од 3,3 проценти на приходите од услугите за својот прв квартал, вклучително и еднократно зголемување од околу 1 процентен поен по проблемите поради Ковид-19 во минатата година....
Мобилни телефони

Ова е најмалиот телефон во светот

Angela
Ако досега не сте знаеле, Zanco е најмалиот мобилен телефон во светот. Дијагоналата на екранот му е 1,2 сантиметри, резолуцијата на екранот 64х32, а целосната големина 46.7 мм х 21мм. Може да сочувате 300 контакти...
Економија Мобилни телефони

Најголем раст од 2017 година: „Snapchat“ со 293 милиони корисници на ден

Angela
Социјалната мрежа „Snapchat“ која се заснова фотографии и видеа со проширена реалност во 2021 година забележа зголемен интерес – дури 293 милиони корисници на ден. Акциите на „Snap“, креаторите на Snapchat, се опоравуваат. Откако цената...
Мобилни телефони

Гугл отстранува апликации од Play Store кои краделе лозинки од профили на Фејсбук

nenad
Photo by Mika Baumeister on Unsplash Девет апликации од Google Play Store кои имале над 5,8 милиони симнувања од корисниците низ целиот свет краделе лозинки од профили на социјалната мрежа Фејсбук. Компанијата Гугл ги отстранува овие апликации кои...