EXCLUSIVE MK
Компјутери

Microsoft Edge стана попопуларен од Mozilla Firefox

Microsoft Edge напредуваше на листата на најпопуларни веб прелистувачи.

Новите податоци на Statcounter покажуваат дека Edge го престигна Firefox.

Кон крајот на јуни Edge имаше удел на пазарот од 3,4 отсто, додека Firefox падна на 3,29 проценти.

Edge исто така ја зазема третата позиција и се наоѓа зад Google Chrome кој има 65,27 проценти и Safari со 18, 34 отсто.

Подобрена е брзината на прелистувачот, безбедносна лозика, вертикален таб бар и други работи.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Совети за подобро здравје на оние кои работат од дома

Angela

Јутјуб нуди поширока употреба на „слика во слика“

Angela

Верувале или не: Сака да се венча со неговиот компјутер

Angela