EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ НАСЛОВНА Свет

Moderna не доби одобрување за бустер доза

FDA наведе дека податоците за Moderna вакцината покажале дека бустер дозата ги зголемува заштитните антитела, но разликата во нивото на антитела пред и по давање на трета доза не е доволно голема, особено кај луѓето кај кои нивото на антитела останало високо, пренесе Reuters.

FDA најчесто го следи советот на своите експерти, но не е обврзана да ги послуша.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Романтичната љубов може да трае вечно

Angela

Пациентот со трансплантирано срце пред два дена закрепнува по операцијата

Angela

Три начини како брзо да се вратите во форма без никакви проблеми

Angela