EXCLUSIVE MK

Tag : велика сабота

Македонија НАСЛОВНА

ДЕНЕСКА Е ВЕЛИКА САБОТА – денот меѓу смртта и воскресението, се прават последните подготовки за празникот!

Angela
Велика сабота или Велјасабота е ден од Страдалната седмица. Според источното христијанство тој е осми ден од Страсната седмица, односно 7 дена по Лазаровата сабота и шест по Цветници. А според западното христијанство тој е...