EXCLUSIVE MK

Tag : велики петок

Македонија НАСЛОВНА

ДЕНЕСКА Е НАЈТЕШКИОТ ДЕН ВО ГОДИНАТА – Велики петок е строг пост, еве ги обичаите

Angela
Велики петок, кој уште се нарекува и Распет петок, зашто на тој ден бил распнат Исус Христос, се смета за најтежок празник во христијанската религија. Во овој ден од Страсната седмица Божјиот син е погребан...