EXCLUSIVE MK

Tag : велики четврток

Македонија НАСЛОВНА

ДЕНЕСКА Е ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК: Почнуваат велигденските празнувања

Angela
Со вечерната богослужба на Велика Среда завршуваат великоипосните богослуженија, а продолжуваат посебни богослужби, со друг состав и со особено значење. До Велика Среда во богослужбените текстови има поттик за плач на луѓето заради својата грешност,...