EXCLUSIVE MK

Tag : видовден

Занимливости НАСЛОВНА

Денеска се слави српскиот празник Видовден – се вели дека ова е празник кој ги отвора очите, обрнете внимание на ова!

Angela
Видот се сметаше за врховно божество, „Бог над боговите“, а сите други богови само полубогови. Се верувало дека Вид е сезнајно божество, па затоа Видовдан се смета и за празник на очите, односно за празник...