EXCLUSIVE MK

Tag : деменција

Медицина НАСЛОВНА

Едноставен тест кој предупредува на помалку познат симптом за деменција

Angela
Деменцијата е мозочно пореметување кое погодува голем број од популацијата, а во последните неколку децении станува се почеста појава. Иако ова нарушување се среќава кај повозрасната популација, не е исклучена ниту кај помладите. Во зависност...