EXCLUSIVE MK

Tag : петок

Македонија НАСЛОВНА

Денес и болните може да се излечат: Првиот петок по Велигден е Балаклија

Angela
Првиот петок по Велигден е Источен петок – Балаклија. Имено, тој ден е посветен на Богородица, а уште и се вика Извор на лекувањето, па затоа верниците одат на најблискиот извор и се измиваат верувајќи...