EXCLUSIVE MK

Tag : спасовден

Македонија НАСЛОВНА

ДЕНЕСКА Е СПАСОВДЕН: Ова се обичаите за овој голем празник

Angela
Вознесение Христово или Спасовден — христијански празник кој се слави 40 дена по Велигден. Во Новиот завет од Светото Писмо поточно во Светото евангелие според Марко опишано е и вознесението Христово: “А по разговорот со...
Занимливости НАСЛОВНА

СЕКОГАШ Е ВО ЧЕТВРТОК – ни доаѓа голем празник, ова никако не смеете да го направите задутре, особено на жените им е ЗАБРАНЕТО една работа!

Angela
Верниците во четврток го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток. За овој празник се врзани многу верувања и суеверија, кои во...
Македонија НАСЛОВНА

40 ДЕНА ПО ВЕЛИГДЕН Е СПАСОВДЕН – ни доаѓа оваа недела, никако не смеете да го направите ова доколку сте големи верници!

Angela
Спасовден, или празникот на Христовото вознесување на небото е четириесеттиот ден од Воскресението. Господ во текот на 40 дена по своето воскресение им се јавуваше на учениците, зборувајќи им за царството Божјо. И откако им...
Uncategorized

Доаѓа голем празник: 40 дена по Велигден, 10 дена пред Духови- ова не го правете на Спасовден

Angela
На 25 мај, православните верници го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е во четврток. За овој празник се врзани многу верувања и суеверија,...