EXCLUSIVE MK

Tag : срцев удар

Медицина НАСЛОВНА

Смртоносниот срцев удар најчесто се случува во понеделник

Angela
Ново научно истражување посочува кога обично се случуваат најголемиот број фатални срцеви удари. Овој вид инфаркт е наречен СТЕМИ. Имено, британската „Бритиш харт фаундејшн“ објави дека СТЕМИ најчесто се случува на почетокот на седмицата, т.е....