EXCLUSIVE MK

Tag : цветници

Македонија НАСЛОВНА

ЕДНА НЕДЕЛА ПРЕД ВЕЛИГДЕН – денес е Цветници, еве што треба да знаете за празникот кој е предвесник на најголемиот идната недела

Angela
Празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела и Врбица, секогаш е една недела пред Велигден и се празнува во спомен на влегувањето на Исус Христос во Ерусалим, кога неговите ученици и симпатизери со цвеќе...
Македонија НАСЛОВНА

Ни доаѓа Цветници: Што треба да знаете за овој празник кој е предвесник на Велигден?

Angela
Празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела и Врбица, секогаш е една недела пред Велигден и се празнува во спомен на влегувањето на Исус Христос во Ерусалим, кога неговите ученици и симпатизери со цвеќе...
ВЕСТИ

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници – овие работи никако не смеете да ги направите една недела пред Велигден!

Angela
На 8 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник...