EXCLUSIVE MK

Tag : ѓурѓовден

Занимливости НАСЛОВНА

Песната за денешниот празник е глобален хит – еве како настанала „Ѓурѓовден“

Angela
Православните верници денес го прославаат Ѓурѓовден- празникот врзан со најголем број обичаи што постојат во народното верување. Песната Ѓурѓовден била создадена во возот на смртта кој патувал од Сараево до Јасеновац. Затворениците во вагони без...
Занимливости НАСЛОВНА

ДЕНЕСКА Е ЃУРЃОВДЕН: Празник врзан за здравје и женачка – еве што треба да направите

Angela
Православните верници денес го прославаат Ѓурѓовден- празникот врзан со најголем број обичаи што постојат во народното верување. Овој светец се смета за граница меѓу зимата и летото, празник врзан за здравјето на домашните, женачката, плодност...
Македонија НАСЛОВНА

Во сабота е голем празник: Ѓурѓовден е врзан за здравје и женачка- еве што треба да направите

Angela
Православните верници во петок, на 6 мај, го прославаат Ѓурѓовден- празникот врзан со најголем број обичаи што постојат во народното верување. Овој светец се смета за граница меѓу зимата и летото, празник врзан за здравјето...