EXCLUSIVE MK

Tag : јоргован

Занимливости НАСЛОВНА

Јоргован – цвеќе кое е симболот на Велигден и според легендата процветал по благословот на Богородица

Angela
Јоргованот е вид на цвет што традиционално се одгледува кај нас. Скоро нема постари куќи кои немаат јоргован во нивниот двор, стар повеќе од триесет години. Постојат неколку видови на јорговани кои можат да се...