EXCLUSIVE MK

Tag : јосип броз тито

Занимливости НАСЛОВНА

Вилата на Тито во Кумровец има нов газда – се бараат 2 милиони евра за реновирање

Angela
Oпштинатa Кумровец ја купи вилата, резиденцијата на поранешниот југословенски претседател Јосип Броз Тито во Кумровец, а по формирањето на Република Хрватска во 1990-тите, таа стана сопственост на Музејот на Хрватско Загорје, пишуваат хрватските медиуми. Станува...