EXCLUSIVE MK
Компјутери Мобилни телефони НАСЛОВНА

Telegram ја исполни желбата на корисниците – доаѓа функцијата Stories

Извршниот директор на Telegram вели дека корисниците со години бараат да ја додадат популарната функција Stories во апликацијата, која може да се најде на повеќе или помалку на секоја социјална мрежа.

Извршниот директор на Telegram, Павел Дуров, најави дека Stories, популарна функција за објавување привремени објави, ќе дојде на апликацијата во јули.

„Со години, нашите корисници бараа од нас да ги имплементираме Stories во Telegram. Повеќе од половина од барањата за функции што ги добиваме се поврзани со Stories. Отпрвин бевме против тоа бидејќи веќе е насекаде, но Telegram не би бил Telegram ако го не ги слушаше своите корисници и не ги иновира постоечките формати“, објаснува Дуров.

Имено, делот за Stories на Telegram ќе биде поставен на самиот врв на почетната страница. Корисниците ќе можат да изберат кој точно ќе ги гледа нивните привремени објави и колку долго ќе бидат достапни за прегледување (6, 12, 24 или 48 часа). За оние кои сакаат засекогаш да ја постават својата приказна на својот профил, Telegram ќе ја понуди и таа опција.

„Можноста за поставување приказни на профилот на корисникот ќе го направи Telegram уште поинформативен и пошарен. Корисниците не само што ќе имаат можност да ја истражуваат содржината на нивните најблиски контакти, туку конечно ќе откријат повеќе информации за луѓето со кои се поврзани во групи“, забележува извршниот директор на Telegram.

Ќе може да се додаваат линкови и текстови на објавите, како и можност за означување на други луѓе. Дуров вели и дека ќе има опција за снимање приказни со предната и задната камера истовремено, по примерот на неодамна популарната социјална мрежа BeReal.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Во календарот имаме една грешка, сте ја забележале ли до сега?

Angela

Лоши навики на работа кои работодавците не ги толерираат

Angela

БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ НЕ СЕ ПРОБЛЕМ ЗА ЕУ

Angela